Hva er det med Kragerø?

Kragerø

Byens atmosfære er en attraksjon i seg selv. Smale gater og smug og godt bevarte trebygninger. Koselige kafeer og serveringssteder, yrende folkeliv i parker og langs bryggekanten. Fra Kragerø er båtveien kort til 495 øyer, holmer og skjær. Lei en sykkel på Jomfruland, ta et bad på Skåtøy.

Turmuligheter i Kragerø - Victoria Hotel
Edvard Munch TypeMonument

Reis med Munch

Visste du at noen av Munchs mest kjente verk er malt i Kragerø? Gå en tur gjennom Kragerøs gater i Munchs fotspor og besøk stedene der han fant inspirasjon til sin kunst. 

Det er i dag satt opp plater med tekst og bilde på stedene hvor Munch malte motivene sine. Vandringen går gjennom strøk og gater som man vanligvis ikke oppsøker som turist, noe som kan gi et nytt blikk på byen vår. Det er en fin aktivitet for hele familien og tar cirka halvannen time med pause ved bildene om du velger å gå hele runden.

Kilde: Visittelemark

Jomfruland

Opplev vårens vakreste eventyr på Jomfruland. Vi starter på fuglestajonen med ornitolog, og får møte trekkfuglene som kommer tilbake til Norge. Her lærer du om hvordan de fanger og merker mm, samt får en tur opp i fugletårnet. Etterpå går man på egenhånd gjennom den vakre hvitveisskogen, ut på rullesteinstranda og nyter resten av Nasjonalparken før vi henter dere på Tårnbrygga kl 13.30. Ta med niste og gode sko. Det er ca 2,5 km å gå. Turen passer for alle, store og små.

Kilde: Visittelemark

Jomfruland i Kragerø - Victoria Hotell
Turmuligheter i Kragerø - Victoria Hotel

Fantastiske turmuligheter

Det er mye å gjøre i Kraegerø om områdene rundt. Om du ønsker å gå til fots, sykle eller kano – Kragerø har det!

Les mer: Visittelemark

Smaken av storby

Munch beskrev Kragerø som «perlen blant kystbyene». At mange er enige med ham blir tydelig i sommermånedene når det er så mange tilreisende at innbyggertallet firedobles. En undersøkelse blant VG netts lesere kåret Kragerø til Norges sommerfavoritt.

HTML5