Historie

Anno 1900

– Victoria Hotel

Victoria Hotel i Kragerø ble første gang stiftet av hotellvert Albert Obelin som tidligere hadde drevet Grand Hotel i Molde. Han kunne ønske nye gjester velkommen til Victoria Hotel som et førsteklasses hotell med et utmerket kjøkken rett ved dampskipbryggen i desember 1900.

Selve bygningen ble oppført som privatbolig for konsul Lars Larsen i 1886, men ble bygget om til hotell i tiden før 1900. Bygget var opprinnelig en villa i sveitserstil, men har gjennom tidene blitt vesentlig utvidet og endret. Siden den gang har Victoria Hotel vært i kontinuerlig drift frem til i dag og det rosa hotellet ved sjøfronten i sentrum er blitt en viktig del av bybildet i Kragerø.

Lokasjonen til Victoria har alltid vært attraktiv siden det ligger rett ved innseilingen til sentrum med god utsikt og frisk sjøluft, og det er mange som har nytt å sitte ved vannkanten i haven eller på terrassen gjennom årene. Kragerø har en lang historie som destinasjon for kunstnere og velstående, og siden hotellet ble stiftet har Victoria losjert mange av disse. En av de mest kjente var kunstneren Edward Munch som var spesielt glad i å sitte i haven. Oppholdet på Victoria var begynnelsen på et lengre opphold i Kragerø, som blir av mange beskrevet som hans glansperiode som maler.

I moderne tid er det mange som har gode minner fra nattklubben Cæsar og Vinterhaven som tidligere ble drevet på Victoria. I dag er det et sameie som eier hotellet, og i mai 2021 tok eierne også ansvar over driften ved hotellet. Vi som eier og driver hotellet i dag er klar over vårt ansvar og har som målsetning å forvalte hotellet med et langsiktig perspektiv med respekt for arven vi forvalter på vegne av Kragerø.